Valhalla Radio

Radio och nöjen på nätet

Vad får man göra när det kommer till el

Det finns många saker som du inte får göra utan att ha tillstånd, utbildning eller certifikat. När det gäller radio är det inte något problem, utan här kan du lära dig genom dina misstag. I alla fall om det handlar om amatörradio.

Annat är det när det handlar om el och elektriska installationer. I det fallet måste det alltid finnas en utbildad person som ansluter allt till det befintliga elnätet. Vad du dock får göra är att köpa elektriska komponenter. Läs mer här och hitta massor av modern elektrisk utrustning online.

Du får dra el i hemmet

Att ansluta alla elektriska apparater såsom allt från radio till brödrost är helt ok. Faktum är att du också får dra många nya kablar och ansluta dem till nya vägguttag och strömbrytare. Dock gäller det bara utanpåliggande installationer, medan dold installation måste vara utförd av en elektriker.

Skulle det vara något fel på din installation kan du bli ansvarig och förlora rätten till ditt eventuella försäkringsskydd. Utöver det är ditt arbete ganska onödigt. Du måste ändå kontakta en elektriker för att ansluta din installation till elnätet. Det samtidigt som du också har rätt till ROT avdrag på elektriska installationer.

posted by Rachael Lundberg in Musik and have Comments Off on Vad får man göra när det kommer till el