Valhalla Radio

Radio och nöjen på nätet

Nå ut med ert budskap – nyttja sociala medier

Rätt använt kan sociala medier vara en väldigt bra kanal för både marknadsbudskap och påverkan. Om ni får till det rätt kommer ni kunna nå ut till väldigt många till en förhållandevis liten kostnad. I värsta fall, om ni inte får till det, har ni bara slösat lite tid. Tänk på att det kan vara klokt att ta hjälp av någon när ni ska komma igång. Läs mer här.

Strategi och kanaler

Den som har jobbat det minsta med marknadsföring vet att strategin är viktig. Ni måste tänka igenom vad ni ska göra, vilka ni ska nå och varför. Och sen hitta ett sätt att nå ut. Här kommer kanalvalet in. Anpassa det efter din produkt och din målgrupp.

Har ni en nischprodukt kan Twitter vara en bra kanal. Eller att starta en egen podd. Ni behöver då inte satsa på många följare, utan det viktiga är att nå rätt följare. De som har potential att bli era kunder. Tänk på att det finns lagar som reglerar marknadsföring på sociala medier.

För bredare kommunikation är Facebook eller Google bra kanaler. På dessa medier kan det ofta behövas en ekonomisk insats för att komma igång. Sponsra länkar och inlägg för att bygga ett följe i början.