Valhalla Radio

Radio och nöjen på nätet

Bygg en radiostudio

Om du är radiofantast så varför inte fundera på att bygga din egen radiostudio? Även om dina lyssnare inte kan se var du pratar ifrån så måste utrymmet kännas proffsigt och rätt. Dessutom hjälper det alltid att vara bra organiserad vilket arbete du än gör.

Vad behöver du i en radiostudio?

Först och främst behöver du så klart ett stort bord för din utrustning och eventuellt också med plats för gäster. Du kan behöva extra hyllor för utrustningen också beroende på hur mycket du har. Kanske du har till exempel olika slags mikrofoner och hörlurar. Då kan det vara bra att ha dem på en hylla istället för framme på bordet hela tiden.

Ett förslag på något väldigt praktiskt att ha i din studio är någon slags whiteboard. Där kan du skriva upp ditt spelschema och göra anteckningar som du behöver kunna se när du är “on air”. Det är bättre än att sitta med en massa papper framför dig medans du pratar. Ta en titt på Whiteboardstore för att hitta något passande. Varför bara ha en whiteboard förresten. Det kan vara praktiskt att ha mer än en på väggen.

Sist men inte minst, tänk på att göra studion fin med till exempel växter och tavlor. Du måste trivas där du jobbar!

posted by Rachael Lundberg in Uncategorized and have Comments Off on Bygg en radiostudio